تولید نرم افزار های موبایل

امروزه وسایل پرتابل (موبایل، تبلت، لپ تاپ و ...) بسیار متداول تر از قبل است و پیش بینی می شود در آینده بسیار نزدیک استفاده از آنها از کامپیوتر ها هم پیشی بگیرد. لذا نرم افزار ها و سیستم های نرم افزاری به ناچار باید جای خود را به اپلیکیشن های موبایل بدهند.

اپلیکیشن (Application) نوعی نرم‌افزار کامپیوتری است که برای استفادۀ کاربر نهایی (End-User) طراحی می‌شود. اکثر نرم‌افزارهایی که ما روزانه از آن‌ها استفاده می‌کنیم شامل این تعریف می‌شوند و تنها سیستم عامل ها و یا زبان‌های برنامه نویسی جزء اپلیکیشن‌ها محسوب نمی‌شوند.تبلت ها و موبایل های هوشمند هم مانند هر کامپیوتری دارای نرم افزارهای مختلف هستند. در بازار نرم افزارهای موبایل، اپلیکیشن یا به اختصار App بیشتر از واژه ی نرم افزار جا افتاده است و این اصطلاح دقیقا همان معنای نرم افزار را می دهد. با رشد بسیار سریع فناوری و نرم افزار از اصلی‌ترین دغدغه های شرکتها و سازمان‌های بروز بودن بستر نرم افزاری آنها در تمامی واحدها است. استفاده از تکنولوژی روز را به همراه برنامه ریزی هدفمند قطعاً موفقیت‌های خوبی را در پی خواهد داشت.

توضیحاتی در باره سیستم عامل Android ومحبوبیت آن در بین برنامه نویسان و مصرف کنندگان این سیستم عامل: شرکت گوگل برای تلفن همراه و همچنین چندین تبلت و هم اکنون برای تلویزیون نیز عرضه می‌نماید و با همکاری ده‌ها شرکت بر روی دستگاه های مبتنی بر اندروید قرار می‌دهد. این سیستم عامل اوپن سورس است و برپایه هسته لینوکس بنا شده است. نرم افزارهای جانبی اندرویدی (برنامه های اندروید) با استفاده از زبان جاوا و کاتلین نوشته می شوند و برای ارتباط با لایه های زیرین سیستم عامل می توانند از کتابخانه های جاوایی اندروید استفاده کنند و از انجا که در ایران معمولا از این نوع تلفن استفاده می کنند.این امر باعث شده که گروه ها وافراد زیادی به دنبال یاد گیری برنامه نویسی درزمینه اندرید شوند. و برنامه نویسی اندروید در بازار ایران جایگاه خاصی دارد.

توضیحاتی در باره سیستم عامل Windows Phone ومحبوبیت آن در بین برنامه نویسان و مصرف کنندگان این سیستم عامل:: ویندوز فون سیستم‌عاملی است که توسط شرکت مایکروسافت برای گوشی‌های هوشمند می باشد.با منتشر شدن ویندوز 10 و یکپارچه سازی ماکروسافت ، سیستم عامل ویندوز فون بازار بهتری کسب خواهد کرد. در حال حاظر تعداد نرم افزارهای با زبان فارسی در فروشگاه ماکروسافت بسیار کم می باشد ، ولی کاربران فارسی زبان آن در هر لحظه در حال افزایش است. با اینکه دانش طراحی نرم افزارهای ویندوز فون در حال حاظر تخصص نو ظهوری می باشد ،این نوع سیستم عامل در ایران متخصصان زیادی ندارد.

توضیحاتی در باره سیستم عامل IOSومحبوبیت آن در بین برنامه نویسان و مصرف کنندگان این سیستم عامل: سیستم عامل طراحی شده انحصاری برای اپل می باشد با افزایش تقاضای کاربران به محصولات شرکت اپل مثل آی فون،آی پد، آی پود همچنین تمایل کاربران به استفاده و بهره مندی از اپلیکیشن های طراحی شده برای سیستم عامل آی او اس ، گروه زیادی را بر آن داشته تا به طراحی نرم افزار های مورد نیاز بپردازند . و نرم افزار های آی او اس علاقه مندان زیادی در زمینه برنامه نویسی به خود جلب کرده است. و همچنان جوانان زیادی به دنبال یاد گیری این نوع از زبان برنامه نویسی هستند.

 

مراحل طراحی اولیه اپلیکیشن موبایل عبارتند از :

·       بررسی و تحلیل ایده اولیه

·       ایجاد طرح اولیه نرم افزار و بررسی آن از نظر تجربه کاربری

·       طراحی و پیاده سازی طرح گرافیکی اپلیکیشن

·       برنامه نویسی و کدنویسی نرم افزار

·       اتصال اپلیکیشن موبایل به وب سایت شما (یا بخش مدیریت)

·       آزمایش اولیه نرم افزار بر روی بن سازه های مختلف

·       رفع اشکالات احتمالی

·       انتشار نرم افزار و ارائه راهکارهای بازاریابی

امروزه اپلیکیشن های موبایل تولید به صورت Native تولید می شوند و به همین جهت در زمان اجرا بر روی گوشی های موبایل با بالاترین سرعت لود و اجرا خواهند شد و نکات مرتبط با بهینه سازی سرعت لود و همچنین تجربه کاربری در آنها رعایت می شود. امکان اتصال اپلیکیشن به وب سایت شما وجود دارد و از طرف دیگر تمام اطلاعات مرتبط و داخل اپلیکیشن موبایل از طریق وب سایت قابل دسترس و مدیریت خواهد بود.

تعداد استفاده کنندگان یک اپلیکیشن موبایل و کیفیت آنها از این نظر که مشتری هدف شما باشند، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. به همین جهت رعایت نکات مختلفی که باعث سهولت کار با یک نرم افزار گردد و از طرف دیگر آن اپلیکیشن موبایل را کارا کند از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

 

برنامه نویسی native چیست ؟

native در زبان انگلیسی به معنیه بومی میباشد. اما در برنامه نویسی به چه معنی میباشد ؟

ساخت اپلیکیشن یا طراحی اپلیکیشن به صورت native به این معنا میباشد که برای برنامه نویسی و توسعه اپلیکیشن از زبان برنامه نویسی اصلی خود آن سیستم عامل استفاده کنند. مثلا برای ساخت   یا  طراحی اپلیکیشن اندرویدباید از زبان برنامه نویسی JAVA استفاده شود و برای طراحی و ساخت اپلیکیشن IOS باید از زبان برنامه نویسی Objective-C استفاده شود.

بزرگترین مزیت برنامه نویسی Native استفاده از بازدهی بالای نرم افزار میباشد.

مزایا

·       سرعت بالای اپلیکیشن

·       دسترسی به تمام امکانات سیستم عامل و سخت افزار

معایب

·       کد نویسی دوباره برای پلتفرم های مختلف

·       هزینه برنامه نویسی بالاتر